Login

 

Uusimmat uutisotsikot

Turku-Rasteista Lue lisää...
Syyskokous Lue lisää...
Pitääkö olla huolissaan? Lue lisää...
Turun ladun joulujuhlat Latumajalla Lue lisää...
Elä-Majapäivä 2018 Lue lisää...
Metsämörri Lue lisää...
TurkuRastit Lue lisää...
Menneen talven (vähäiset) lumet Lue lisää...
Toimiva latulainen Lue lisää...
Suomen Latu 80 v Lue lisää...

Tulevia tapahtumia

Ti 23.10. Tiistai aamupäivän sauvailu
Ke 24.10. Frisbeegolf
La 27.10. Oaivin vaellus
Ma 29.10. Maanantai-illan sauvailu
Ti 30.10. Tiistai aamupäivän sauvailu
Ke 31.10. Frisbeegolf
Ke 31.10. ELÄ-MAJA päivä
Ma 5.11. Maanantai-illan sauvailu
Ti 6.11. Tiistai aamupäivän sauvailu
Ma 12.11. Maanantai-illan sauvailu

Menneitä tapahtimia

Hiihtovaellus 2007
Paraksen suuntaan

Ja taas mää olen täällä. Enk mää viime reissulla ole antanut itseni ymmärtää, että tätä on jo kokeiltu riittävästi, siis hiihtämistä lipsuvilla suksilla ahkio perässä tunturin rinnettä ylös ja ylemmäs.

Olen vissiin vähän hullu mutta onneks en ole sitä yksin, hiihdän siis yhdessä kuuden muun yhtä hullun kanssa. Joukossa on muutama noviisi jotka eivät tiedä mihin ovat ryhtynet. Mutta mikäs on hiihtäessä kun lunta on ja aurinko paistaa siniseltä taivaalta. Huonomminkin voisi sunnuntaita viettää. Kyllä tämä on kaiken vaivannäön arvoista.

Tänään olimme ajoissa liikkeellä kesäajasta huolimatta ja matka sujui kohtalaisen reippaasti lipsuvista suksista huolimatta. On se vaan jännä, että sitten kun kämppä vihdoin on näköpiirissä se on silti vielä NIIN kaukana. Pääsimme tänäänkin perille.

Eilisestä oli toimintaohjeet muuttuneet sen verran, että ensin otettiinkin juomatauko ja sitten vasta saa touhuta. Pojat hakivat vettä alhaalta joelta, siis Ruotsin puolelta, ahkiolla, kattilan ja kanisterin kera. Kävimme virkistävällä pesulla, pojat oikein kokovartalo sellaisella pakarat vilkkuen. Sitten toiset söivät pastaa ja kinkkusuikaleita ja toiset jotain presidentin pihvejä.

Norskitytöt kävivät tarkistamassa tuvan ja totesivat, että toisen mökin nuoret pojat ovat parempaa seuraa. Meidän pojilta ehkä naamat vähän venahtivat mutta paremmin tytöt mahtuvat toiseen mökkiin. Tällä majapaikalla on ollut paljon vilkkaampaa kuin eilen illalla. Yhdellä porukalla oli jopa koira ahkiota vetämässä.

Ruokailu jälkeen oli hetki toimetonta ja sitten alkoi suksihuolto pelata. Jospa huomenna olisi pitua. Vanha nopeuslaskija totesi, että parempi olisi jos ei ollenkaan olisi ylä- eikä alamäkiä. Saattaisi kyllä käydä yksitoikkoiseksi pelkkä tasamaa.

Seitsemän aikaan Seppo ilmoitti, että tunnin päästä mennäänkin jo nukkumaan. Ehdittiin siinä vielä lättyset paistaa kera puolialastoman kokin (mökin lämpötila +32 astetta. Tälläissä joukossa on hauska matkustaa jopa tuskien hiihtotaivalta mutta taidan silti tulevaisuudessa panostaa täysihoitolomiin. Ehkä. Kiitos tästä päivätä.

Kata

Päivän bongatut jäljet: Ahman tai suden tai ilveksen tai lumileopardin ... no oikeasti ainakin poro, hirvi ja joku petoeläin.

Takaisin

 

webmaster@turunlatu.fi | Layout 2007 Aboa Ohjelmistot Ky | Viimeisin päivitys: 3.10.2018 14:37:24