Login

 

Uusimmat uutisotsikot

Turku-Rasteista Lue lisää...
Syyskokous Lue lisää...
Pitääkö olla huolissaan? Lue lisää...
Turun ladun joulujuhlat Latumajalla Lue lisää...
Elä-Majapäivä 2018 Lue lisää...
Metsämörri Lue lisää...
TurkuRastit Lue lisää...
Menneen talven (vähäiset) lumet Lue lisää...
Toimiva latulainen Lue lisää...
Suomen Latu 80 v Lue lisää...

Tulevia tapahtumia

Ti 23.10. Tiistai aamupäivän sauvailu
Ke 24.10. Frisbeegolf
La 27.10. Oaivin vaellus
Ma 29.10. Maanantai-illan sauvailu
Ti 30.10. Tiistai aamupäivän sauvailu
Ke 31.10. Frisbeegolf
Ke 31.10. ELÄ-MAJA päivä
Ma 5.11. Maanantai-illan sauvailu
Ti 6.11. Tiistai aamupäivän sauvailu
Ma 12.11. Maanantai-illan sauvailu

Menneitä tapahtimia

Kesävaellus 2007
Sylarna, Ruotsi

Päivä alkoi oppaan reippaalla herätyksellä klo 6.30. Ymmärrettävää, sillä olihan Lassella huonovointinen vuorokausi takana. Kyseli siis vaelluskuntoa. Purimme leirin telttakunnittain kukin omaa tahtia, kuitenkin niin, että olimme lähtövalmiit n. klo 9.

Allekirjoittaneen reisissä tuntui, olinhan loikkinut pitkillä jäniksen loikilla Sylarnan korkeimmille paikoille. Olisi pitänyt edetä Ilsen neuvon mukaan, lyhyillä askelilla. Vihjaili jossain vaiheessa, että kannattaa aloittaa lenkkeily tai hiihto, jotain siihen suuntaan.

Pidimme päivän aikana reilun tuntuisia taukoja hyvillä paikoilla. Jotkut kävivät ammeessa ja myöhemmin isomman puron raikkaassa suihkussa. Ihan kuin parhaimmissa luontoromantiikka leffoissa. Itseäni harmittaa, kun en mennyt mukaan. Vielä on päiviä jäljellä ja vastaavanlainen mahdollisuus vielä koittaa.

Päivien aikana olen yrittänyt opetella kartalla oloa, välillä tarkasti ja välillä pahasti metsässä. Ilmeisesti jossain kaukana, kun täällä varsinaisesti ei metsää ole. Rajan ylitys onnistui ylittämällä tai alittamalla, kukin avustuksella. Päivätaivalta enää muutama kilometri. Löysimme leiripaikan läheltä Ekorrdörrenin huvimajaa, tois puol jokke. Havaijinpadan valmistuessa yllätti muutaman minuutin vesisade, ripeästi rinkka ja kastuvat tavarat suojaan. Sade lakkasi ja sateen uhalla menin tiskaamaan ja kokoamaan trangian, eipäs satanut. Vähän myöhemmin sade palasi, eipä haitannut. Kuului miehen ja naisen naurua, ties mitä nauroivat. Vielä savetti- ja hampaiden pesu. Kevyt venyttely on jälleen paikallaan.

Good night where ever you are.

Janne

Takaisin | Katso myös kuvat

 

webmaster@turunlatu.fi | Layout 2007 Aboa Ohjelmistot Ky | Viimeisin päivitys: 3.10.2018 14:37:24