Login

 

Uusimmat uutisotsikot

Turku-Rasteista Lue lisää...
Syyskokous Lue lisää...
Pitääkö olla huolissaan? Lue lisää...
Turun ladun joulujuhlat Latumajalla Lue lisää...
Elä-Majapäivä 2018 Lue lisää...
Metsämörri Lue lisää...
TurkuRastit Lue lisää...
Menneen talven (vähäiset) lumet Lue lisää...
Toimiva latulainen Lue lisää...
Suomen Latu 80 v Lue lisää...

Tulevia tapahtumia

Ti 23.10. Tiistai aamupäivän sauvailu
Ke 24.10. Frisbeegolf
La 27.10. Oaivin vaellus
Ma 29.10. Maanantai-illan sauvailu
Ti 30.10. Tiistai aamupäivän sauvailu
Ke 31.10. Frisbeegolf
Ke 31.10. ELÄ-MAJA päivä
Ma 5.11. Maanantai-illan sauvailu
Ti 6.11. Tiistai aamupäivän sauvailu
Ma 12.11. Maanantai-illan sauvailu

Menneitä tapahtimia

Saaristopyöräily 2006

Lähtöpäivän aamuna Turun Tuomiokirkolle kokoontui sekalainen joukko pyöräilyfaneja ja olinpa minäkin saanut poikaystävänikin raahattua mukaan – retken jälkeen hänestäkin kuoriutui esiin pyöräilyn suuri ystävä. Mukaan mahtui Suomen kiertäneitä elämäntapapyöräilijöitä, mutta myös rauhallisesta vauhdista ja maisemista nauttivia sunnuntaipyöräilijöitä; siis koko latulaisten kirjo. Retkellä ajoimme pääosin rauhallisia saaristoteitä, jotka olivat kohtuullisen hyvässä kunnossa. Reitin ainoa ongelma oli Nauvon lautalle kulkeva puolittain valmis pyörätie, joka oli todella vaarallinen! Upottava hiekka pyörätiellä ei ole paras yhdistelmä ja moni tyytyikin taluttamaan.

Päivittäin taitoimme matkaa noin 50 – 80 km. Vauhti oli melko rauhallinen, joten retkellä oli aikaa keskittyä nauttimaan saariston omaleimaisista maisemista: saaristomökeistä, ahomansikkarykelmistä ja avarista niityistä.  Ensimmäisenä iltana majoituimme Norgårdin mökkikylässä. Olimme lähes ainoat asukkaat mökkikylässä ja saimme saunoa ja istua iltaa rauhassa nuotiolla. Pulahdus raikkaaseen veteen pitkän päivän jälkeen ei tuntunut hullummalta ja sauna rentoutti väsyneet lihakset. Nuotiolla oli hauska kuunnella konkareiden tarinoita ja suunnitella tulevan vuoden pyöräilyretkiä. Hiljennyin illan päätteeksi kallioille katselemaan auringon laskua. Voiko paremmin pyöräilypäivä loppua?

Lauantaina aikaa kului paljolti lautoilla, sillä ylitimme monta merialuetta. Poikkesimme Houtskärin markkinoilla tapaamassa kahta laamaa, jotka eivät tällä kertaa intoutuneet sylkemään kenenkään päälle vaan tyytyivät nauttimaan antamastamme huomiosta. Pyöräilyporukkamme hajosi retkellä, kun osa meistä innostui kilpailemaan toisiaan vastaan saariston mutkaisilla mutta hiljaisilla tieosuuksilla. Kilpa-ajo antoi matkaan uutta maustetta ja sen jälkeen oli hauska pysähtyä siiderille kesäkahvilaan.

Toisen illan majoituskohde ei ollut aivan yhtä onnistunut valinta. Yövyimme Mossalassa, saariston lomakeskuksessa. Iltaa siivitti rauhan ja jutustelun sijaan humalaisten karaoke. Joukkomme ei tuntunut sopeutuvan tuohon autojen ja melskeen keskelle. Niinpä painuimmekin ajoissa pehkuihin. Retken hauskin näky kohtasi meitä sunnuntaina, kun kanssamme samalle lautalle saapui minien kokoontumisajo. Pienet autot jonossa ajoivat arvokkaasti lautalle, joskin osalla auton pohja oli tarttua lautan korokkeeseen.

Saaristopyöräilyn parasta antia olivat kauniit maisemat, rauha ja kiireettömyys, rakkaan kuntoilulajin harrastaminen ja samanhenkisessä seurassa vietetty viikonloppu. Silloin tällöin on hyvä pudota arkirytmistä ja antaa aikaa itselleen. Turun Ladun retki antoi tähän loistavat puitteet!

Reetta Salminen

Takaisin

 

webmaster@turunlatu.fi | Layout 2007 Aboa Ohjelmistot Ky | Viimeisin päivitys: 3.10.2018 14:37:24